ElitmusZone » Sentence Completion 07

Sentence Completion 07

Fill in the blanks of the following sentences using the most appropriate word or words from among the options given below.
1. Man has won his dominant position on this planet by his ………..of technology.
  (a) command (b) emphasis
(c) belief (d) stress
2. The day was extremely hot and, in no time, my back was drenched with……….
  (a) prickly heat (b) perspiration
(c) sores (d) fatigue
3. The government is encouraging village upliftment ………………in the country.
  (a) programmes (b) designs
(c) talks (d) propaganda
4. Satish was endowed ……… a natural talent for music.
   (a) in  (b) by
 (c) for  (d) with
5. Sunlight filtering …….. the stained glass window created a mosaic of colours on the floor.
   (a) in  (b) through
 (c) at  (d) into
6. Are you feeling doubtful ………….your decision ?
  (a) about (b) upon
(c) at  (d) for
7. I want to study Geology now for I…….. Zoology for the last three years.
  (a) am studying (b) have been studying
(c) had studied (d) had been studying
8. In spite of the old woman’s repeated entreaties, he remained ………….
  (a) ashamed (b) docile
(c) indifferent (d) lethargic
9. The cricket team …………mainly of the State players.
  (a) composed (b) consist
(c) made with (d) comprises
10. There was ……………. competition for electoral seats.
  (a) diligent (b) rapid
(c) cut-throat (d) sparse
Answers 
(1) A (2) B
(3) A (4) D
(5) B (6) A
(7) B (8) C
(9) D (10) C

Solution Hint

You might be interested in this article
●  Sentence Completion 06
●  Sentence Completion 05
●  Data Sufficiency Problems
●  Logical Reasoning Problems

 

Share this article Share on FacebookShare on Google+Email this to someoneTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *