ElitmusZone » Paragraph Jumbles 3

Paragraph Jumbles 3

Arrange the sentences A, B, C and D in a proper sequence so as to make a coherent paragraph.
1. A. Where there is division, there must be conflict not only division between man and women but also division on the basis of race, religion and language.
  B. We said the present condition of racial divisions, linguistic divisions has brought out so many wars.
C. Also, we went into the question as to why do this conflict between men and women exist.
D. May we continue with what we were discussing last evening?
  (a) ABCD (b) DBCA (c) BCAD (d) BDAC
2. A. No other document gives us so intimate a sense of the tone and temper of the first generation poets.
  B. Part of the interest of the journal is course historical.
C. And the clues to Wordsworth’s creative processes which the journal are of decisive significance.
D. No even in their own letters do Wordsworth and Coleridge stand so present before us then they do through the references in the journal.
  (a) BACD (b) BDAC (c) CBAD (d) DABC
3. A. These high plans died, slowly but definitely, and were replaced by the dream of a huge work on philosophy.
  B. In doing whatever little he could of the new plan, the poet managed to write speculations of theology, and political theory.
C. The poet’s huge ambitions included writing a philosophic epic on the origin of evil.
D. However, not much was done in this regard either with only fragments being written.
  (a) ABCD (b) CBAD (c) CDAB (d) CADB
4. A. We can never leave off wondering how that which has ever been should cease to be.
  B. As we advance in life, we acquire a keener sense of the value of time.
C. Nothing else, indeed, seems to be of any consequence; and we become misers in this sense.
D. We try arrest its few last tottering steps, and to make it linger on the brink of the grave.
  (a) ACDB (b) BCDA (c) BDCA (d) ABCD
5. A. There is no complete knowledge about anything.
  B. Our thinking is the outcome of knowledge, and knowledge is always limited.
C. Knowledge always goes hand in hand with ignorance.
D. Therefore, out thinking which is born out of knowledge, is always limited under all circumstances.
  (a) BCAD (b) BCDA (c) DABC (d) CBDA
6. A. there was the hope that in another existence a greater happiness would reward one.
  B. previous existence, and the effort to do better would be less difficult too when.
C. it would be less difficult to bear the evils of one’s own life if.
D. one could thing that they were but the necessary outcome of one’s errors in a.
  (a) CABD (b) BDCA (c) BADC (d) CDBA
7. A. he can only renew himself if his soul.
  B. he renews himself and.
C. the writer can only be fertile if.
D. is constantly enriched by fresh experience.
  (a) CBAD (b) CADB (c) BDCA (d) BACD
8. A. To have settled one’s affairs is a very good preparation to leading the rest of one’s life without concern for the future.
  B. When I have finished this book I shall know where I stand.
C. One does not die immediately after one has made one’s will; one makes one’s will as a precaution.
D. I can afford then to do what I choose with the years that remain to me.
  (a) DBAC (b) CABD (c) BDAC (d) CBDA
9. A. It is said that India has always been in a hurry to conform to the western thought especially the American.
  B. Even the smaller countries have the guts to take a firm contrarian stand if they feel the policies happen to compromise their country’s interest.
C. Its one thing to sprout theories on liberalization, and entirely another to barter the interests of the nation in its name.
D. In this case too, while a large number of countries are yet to ratify the GATT, India has not only ratified the treaty, but is also preparing to amend the Parents Act.
  (a) CABD (b) DCAB (c) CBDA (d) BDCA
10. A. During one exhibition, however, some air became mixed with the hydrogen, and in the words of the shaken performer:”The explosion was so dreadful that I imagined all my teeth had been blown out!”
  B. An entertainer would finished his acts by blowing the hydrogen he had inhaled towards a lighted candle; as the hydrogen caught fire, flames would shoot menacingly from his lips.
C. A paper bag filled with hydrogen amazed guests by zooming off into space.
D. When people learned about its unique lighter-than-air property, they began to use it in all sorts of parlor stunts.
  (a) DCBA (b) DBAC (c) CABD (d) ACBD

Answers

01. B 02. A
03. D 04. B
05. D 06. D
07. A 08. B
09. C 10. A
You might be interested in this article
Paragraph Jumbles 04
Paragraph Jumbles 02
Paragraph Jumbles Tutorial
Tips for Solving Paragraph Jumbles
Share this article Share on FacebookShare on Google+Email this to someoneTweet about this on TwitterPin on Pinterest

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *